Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2012 17:18 - Чуждите езици - как да ги научим?
Автор: damqnov Категория: Хоби   
Прочетен: 5018 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доста хора споделят, че ученето на чужд език им се вижда много сложо,а понякога и невъзможно, но няма невъзможни неща! Ние хората сме уникални създания, и имаме нужда да общуваме с други хора, а с какво общуваме? С езика. Ако искаш да общуваш с англичани трябва да говориш английски, ако исакш да общуваш с германци трябва да говориш немски и т.н. Доста от нас са се насочили към други страни и са започнали да учат език,но не им се получава и търсят съвети как да се спарвят по-лесно и най-важното, по-бързо. Ето моите съвети.

1. Бъдете редовни
Най-важното в ученето на чужд език е да бъдем редовни. Някои хора си мислят, че като учат по ведънж в седмицата ще научат езика, но това няма да стане. По-добре е да учим всеки ден за по 10 минути отколкото веднъж в седмицата за по 6 часа. Ще ви трябва много време,но щом сте се заели с това значи ще успеете да го впишете в графика си.

2. Не зубрете
Колкото и да сте отчаяни, да не можете да помните и да не ви влиза нищо в главата, запомнете - никога не зубрете! Не бива да зубрите,защото всичко това рано или късно ще го забравите, а каква е ползата? Никаква! Просто ще изгубите времето си. Вложете във всяка една дума интерес, разберете я по свой собствен начин и я вкарайте в главата си така, че да се задържи по-дълготрайно там.

3. Практикувайте
Това може би е най-важното, но и най-трудното. Да бъдем честни - не сядаме всеки ден за да си припомняме думите в българския език или граматиката. Най-добрият начин да усвоим нещо и да не го забравяме е да го използваме. Хубаво е да си намерите приятели, които също учат езика, а защо не и такива с които да учите заедно? Така ще можете едновременно да учите и да практикувате един с друг. Хубавото в дискусиите е, че можем да говорим за какво ли не и така без да осъзнаваме ние преговаряме всичко което знаем.

4. Четете, гледайте, слушйте
Хубаво ще е да се опитвате да четете. Четете всякакви текстове, превеждайте ги /чрез преводачи и речници/, запомнете значението на думите и изговора им. Това е един начин по който едновременно ще се научите да четете, ще запомните нови думи и ще се забавлявате. Също можете и да гледате филми, сериали, шоута. Хубаво ще е да са без български субтитри,защото така вие самите ще разберете какво се случва само по картинки и ще го свържете с чутите думи. Не е лошо и да има субтитри де, те много ще ви помогнат да разберете нови думи. Едно от най-трудните неща в ученето на чужд език е слушането. Например ако слушате една песен, радио или пък телевизора ще ви бъде много трудно от първият път да разберете думите които казват. Трябва да слушате много за да свикнете с говора им и да разбирате думите които казват.

5. Забавлявайте се

Това също е много важно! Забавлявайте се докато учите езика и помнете - ако вие не искате да учите езика, никой не може да ви накара. Учете език,който ви е приятен. Успех на всички! ДАМЯНОВ



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Добре дошъл в гнездото на осите!...
30.12.2012 17:43
Добре дошъл в гнездото на осите!
Шегувам се, да не ти пука какво ще прочетеш /понякога/ за теб. По-важното е - да вярваш в себе си!
цитирай
2. diadokolio - Много полезно!
30.12.2012 17:57
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за полезния текст!
Съгласен съм с написаното. Бях ги отписал, но се появиха внуците и бързах, докато пораснат, за да съм и полезен.
Движех се бавно в непознатата територия- чужд език, но съм доволен, че рискувах и сега репетираме, като се върнат от училище и детската градина.
Няма възраст, има начало и ежедневен труд.
Весели празници!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
3. inel379 - Не е сложно, ако човек се занимава сериозно и задълбочено.
01.01.2013 22:16
Постоянството е абсолютно необходимо.
Има, разбира се, хора, на които ученето на езици повече се отдава
и те се справят по-лесно.
Сърдечен поздрав!
цитирай
4. tsanynka - Поздравления!
11.03.2013 00:49
Много полезни съвети :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: damqnov
Категория: Други
Прочетен: 41425
Постинги: 4
Коментари: 15
Гласове: 191
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031